Girê Spî’ye katliam girişimi boşa çıkarıldı

Girê Spî’ye katliam girişimi boşa çıkarıldı

Rojava’da DAIŞ eliyle Girê Spî’ye dönük gerçekleştirilmek istenen saldırı YPG/YPJ güçleri tarafından boşa çıkarıldı. Gerçekleşen operasyonda 16 DAİŞ’linin öldüğü ve çok sayıda silaha el konulduğu bildirildi.
26 Temmuz 2015 Pazar 10:47

URFA – Rojava’nın stratejik kenti Girê Spî’ye dönük, DAİŞ çeteleri tarafından bombalı araçlar ile gerçekleştirmek istediği saldırının, 25 Haziran’da Kobanê’ye yönelik gerçekleştirilen ve yüzlerce sivilin katledilmesiyle sonuçlanan saldırıya benzer özellikler taşıdığı ortaya çıktı.

‘Bomba yüklü araçlarla saldırdılar’

Dün sabah saatlerinde DAİŞ üyelerinin bombalı araçlar ile saldırı yapacağı istihbaratını alan YPG/YPJ güçleri, kentin güney ve güneydoğusunda tedbir alarak kentin hemen güneyindeki Eyn-el Arus köyünün 3 kilometre güneyinde bomba yüklü 2 minibüs ve 4 motosikletle saldırıya geçen DAİŞ’lilere müdahale ederek, araçlardan 2 minibüs ve 2 motosikleti hedefine ulaşmadan boş arazide patlattı.

‘Saldırı işgal girişimiydi’

Saldırının hedef ve ayrıntılarına ilişkin yeni bilgiler veren Girê Spî asayişinden Şiyar Hesen, olaydan sonra keşfe giden YPG/YPJ güçlerinin saldırının kapsamının çok büyük olduğunu gördüklerini aktardı. Saldırı girişiminde bulunan 2 motosikletin kaçtığı bilgisini veren Hesen, YPG/YPJ güçlerinin olay yerinde 16 DAİŞ’li cenazesi gördüklerini ayrıca bunlara ait havan, ağır makineli silahlar ve çok sayıda cephaneye de el koyduğunu ifade etti. Ele geçen silahlara dikkat çeken Hesen, “Saldırının çok kapsamlı olduğunu ve bir işgal girişimi olduğunu gösteriyor” dedi.

Kaynak:
This entry was posted in Tüm Haberler. Bookmark the permalink.

Leave a comment